Op zoek naar.. het geluid (en bewerking)

Door Jejking op vrijdag 13 mei 2016 13:41 - Reacties (6)
Categorie: -, Views: 3.460

Hoi allemaal, we komen er even niet uit en vragen daarom jullie hulp. Met een huisgenoot zoeken we een geluidssample en we hebben ons al een bult gezocht. We proberen een scène te maken waarbij je een ziekenhuissituatie nadoet als iemand flatlinet. Hartslag, ECG en defilibrator hebben we al bij elkaar geharkt, maar de doktoren die praten. We need to revive him, give me the paddles, 200 volt, clear, insert adrenaline, blabla, dat soort dingen. Bestaande fragmenten die we vonden zijn 100% van de tijd verpest door extra achtergrondmuziek voor de spanning, je reinste BS :/ Hebben jullie inspiratie Weten jullie ergens een soortgelijke montage zonder drama?

Daarnaast zie je bij sommige montages, dan doen ze nog wel eens een vertraging van een muzieknummer in de montage, met vertragend en wegvallend beeld en uiteindelijk valt het stil. Hoe doe je dat nou precies, dat in gradatie vertragen van muziek, komen we dan uit bij Audacity bv? Ik zoek me een bult, maar hoop echt dat jullie met deze vragen kunnen helpen!

Dia's, van verleden naar heden

Door Jejking op woensdag 30 december 2015 17:57 - Reacties (13)
Categorie: Initiële Initiatieven, Views: 4.136

Ach, wat is het mooi om oude dia's terug te zien, met foto's van kleine Jejking en z'n pa en ma :Y) Erg leuk zo'n throwback sunday! Er is alleen een probleem, projectoren hebben niet het eeuwige leven en ook vader Jejking wil met de tijd mee. Al die dia's mogen dus naar de sloop.. nadat ze veilig gebackupt zijn natuurlijk. Dat wordt nog wat, met zo'n 1600 stuks.

Maar wat kan je dan allemaal? Uiteraard is gezin Jejking kostenbewust bezig en probeert die zo laag mogelijk te houden, en zoonlief mocht op onderzoek uit wat er allemaal mogelijk is. Onze eigen ideeën bleven voorlopig bij scannen met een oude gewone scanner en foto's maken vanaf doek leverden respectievelijk heel blurry en vervormde foto's op en veel hoofdpijn. Dan is nu de vraag: wat is wijsheid? Oude topics op Tweakers zijn echt van minimaal 2012 en daarmee aardig verouderd, omdat ook het scannerlandschap flink veranderd is.

De ideeën:
 • Je hebt scanverhuurbedrijven op Marktplaats die wat oudere scanners aanbieden voor 20 euro per dag........ minimaal een week. Plus eerste inleg. Prijskaartje: 160 euro.
 • Je kan een iets goedkopere scanner halen. Bijvoorbeeld van ION, de ION Audio Film2SD scanner. Kosten: ~80 euro. Maarrrrrrrr, goedkoop is duurkoop blijkt uit testen. Het klinkt leuk maar de kwaliteit laat wel te wensen over. Geen stabiele factor.
 • Zelf schieten van de dia's door middel van een dSLR die gericht staat direct op de projectorlens. Lijkt me de meest haalbare optie voor zo goed mogelijke kwaliteit, heb een goede camera die ik hier wel voor in kan zetten. Kosten: veel boterhammetjes met pindakaas.
Mijn vraag aan jullie: wie heeft waar ervaring mee? Zijn er nog alternatieven die ik over het hoofd zie? Fijne jaarwisseling en werkende vanuit de winnende tip komt er een foto op Tweakers van Jejking Junior :) #pinkypromise

Spannend zo'n overspanningsbeveiliging

Door Jejking op dinsdag 2 september 2014 10:31 - Reacties (20)
Categorie: Totaal Tech, Views: 18.235

Sinds een jaartje zit ik op mijn kamer met geaarde stopcontacten met een overspanningsbeveiligde stekkerdoos (OS). Die had ik gekocht nadat ik na begon te denken over de beveiliging van de computer met een lokale backup, wat zou er gebeuren bij stroompieken? Dat risico liep ik toch maar liever niet!

http://www.gigaspc.be/Foto's/Belkin%20spanningsbeveiliger%204.jpg

Na een jaar heb ik nog nergens last van gehad, alleen kom ik nu stekkers tekort en wil gaan uitbreiden. Toen ben ik echt het nut uit gaan zoeken en kom bij enkele ervaringen en conclusies uit, helaas voorzien van weinig onderbouwing.

- OS is onzin, alleen een echte installatie (liefst in je meterkast) helpt bij filteren van alle soorten pieken.
- OS moet je sowieso niet aansluiten op een ongeaard stopcontact!
- Een geaard stopcontact beveiligt je sowieso niet tegen overspanning.

Kloppen alle stellingen hierboven en hoe denken andere Tweakers over het onderwerp en de aanpak? Of kan je net zo goed een normale stekkerdoos halen en de boel de boel laten?

Poll: Overspanningsbeveiliging met stekkerdozen...
Nein, het heeft geen zin.
No-brainer, doen natuurlijk!
Tussenstand:
http://poll.dezeserver.nl/results.cgi?pid=391972&layout=1&sort=prc
Ook een poll maken? Klik hier

Kadootje voor alle Tweakers!

Door Jejking op dinsdag 6 december 2011 15:02 - Reacties (62)
Categorie: Initiële Initiatieven, Views: 10.155

Dag lieve Tweakers, terug van nooit weggeweest O+

De Goedheiligman is net weer terug opgehoepeld naar Spanje, toch wil ik de Sinterklaas-sfeer er nog heeeel eventjes inhouden want ik denk dat ik een leuke verrassing voor jullie heb!

De Surprise

Een tijd geleden heb ik een folder aangemaakt met het welbekende Dropbox, een verzameling van allerlei soorten freeware voor de PC. Je kan het zo gek niet bedenken of het staat er wel tussen. Bijvoorbeeld:
 • antivirus en -malware
 • browsers
 • distributed project computing-software
 • verschillende recoverytools
 • freeware converters
 • video- en audiospelers
 • read- en tweakmeuk voor veel pc-componenten
 • benchmarks en stresstesting-apps
 • Windows-gadgets
 • En meer!
Het leuke is dat ik de Box ook regelmatig bijhoud en voorzie van de laatste updates zodat je altijd meteen met de nieuwste versies aan de slag kan. Het enige wat op dit moment nog mist, voor de slimmeriken die nu 'drivers' willen gaan roepen, ssssh ;) De crux: ik heb op het moment simpelweg niet genoeg ruimte om daar een compartiment voor te maken met de meestvoorkomende drivers (1). Videokaartstuurprogramma's zijn bijvoorbeeld al 100+MB per stuk!

Nou wil ik de Box openstellen voor jullie zodat iedereen er z'n voordeel bij heeft. De Box kan je hier bezoeken en gebruiken wat je nodig hebt!

Het verzoek
Als je me een handje wilt helpen om de Box compleet te krijgen, graag! Zie (1). Daarvoor heb ik extra ruimte nodig. 93% is nou eenmaal behoorlijk vol. Hier kan je je registreren voor je eigen gratis online opslag (2GB standaard). Elke 250MB per lid extra zou geweldig zijn om het werk af te maken waar ik mede voor jullie aan begonnen ben! _/-\o_ O+

Ik hoop jullie Tweakers echt geholpen te hebben hiermee :) Mocht je vragen, opmerkingen, aanbevelingen, complimenten of klachten hebben, dan hoor ik het graag in de ruimte hieronder. Enjoy!

Gigaprobleem digitale opnames Audacity

Door Jejking op dinsdag 13 september 2011 12:17 - Reacties (26)
Categorie: Totaal Faal, Views: 5.912

Het werkt gewoon niét, wat ik ook probeer. De beta-versie van het programma gedownload, da's de enige die Windows 7 support, maar er gebeurt gewoon niks.

Ik heb alle ingangen op digitale audio (S/PDIF) gezet voor recording (anders enkel Windows-geluidstoewijziging mogelijk) echter zodra ik op recording druk dan gaat het programma braaf lopen, er komt echter niets door van het geluidseffect van een paar seconden wat ik op een site open had staan. Hoe trek ik dit recht? Op dit moment heb ik namelijk geen flauw idee wat er intern precies verkeerd gaat. Als er een alternatief is, hoor ik het graag.