Dutch Power Walk? - 1: Het idee

Door Jejking op maandag 15 maart 2010 17:05 - Reacties (17)
Categorie: Initiële Initiatieven, Views: 3.578

Mocht er iets niet volledig duidelijk zijn aan de post hieronder, vraag het gerust! Ik heb ook even de titel gewijzigd, aangezien er twijfels bestaan over mijn intenties en waarom ik dit wil doen. Hierbij benadruk ik dat het om een IDEE gaat. Goed, gaan we:

Stel..... ik leg er nog maar even de nadruk op: stel..... (let je op lezer? STEL :P ). Een wandeling voor het goede doel, in de categorie van ongeveer 100 km binnen 24 uur. Vanaf mijn locatie naar laten we zeggen ergens in Zuid-Holland. Blijf vooral lezen, het wordt namelijk een sponsorloop met een hoog Tweakgehalte :9

Uiteraard nu toelichten wat het goede doel dan is, he. Er zijn er twee, namelijk:

Objective A. Geld ophalen voor een heuse überkrachtkoe!

http://www.teleac.nl/mmbase/images/1949625

Op dit moment doe ik al mijn werk op een Intel Q9550 die niet meer 2.8 maar op 3.5GHz loopt, samen met een HD5770 die ook ietsje harder gaat dan de fabrieksspecs. De twee doen een uur of tien per dag goed werk, de CPU houdt zich bezig met World Community Grid voor onderzoek naar ziektes als kanker. Ondertussen breekt de HD5770 z'n 800 streamprocessors over de wiskundige raadselen der Collatz Conjecture Dat laatste is overigens niet geheel vrijwillig, enkel als tijdelijke opvulling omdat de makers van Folding@Home niet opschieten met hun nieuwe, snelle GPU3-client. Alles bij elkaar kost het met de 20 inch TFT aan, zo'n 255w en dat is best netjes.

Je kunt hier Mijn Progress bekijken!

Ik ken een aantal mensen die zelf hebben ondervonden hoe het is om kanker te hebben, enkelen van hen hebben dat niet overleefd. Daarom vind ik het belangrijk om als 'luie computeraar' waar mogelijk een bijdrage te leveren aan de inzichten die men met Distributed Project Computing kan verkrijgen. Niet geheel zonder resultaat, zo af en toe komen er resultaten binnendruppelen waaruit blijkt dat de mensheid weer een stukje inloopt op deze enge ziektes. Om eerlijk te zijn, het gaat het me niet hard genoeg met mijn single systeempje, daarom dus het plan om een Superkoe neer te zetten die in verhouding veel performance levert voor een reduluk aantal wattjes. Uiteraard moet er wel het e.e.a. getweakt worden om een goede performance per watt-ratio te halen, de stroomrekening moet natuurlijk ook betaald worden ;)

Specs:
1) Corsair Hydro Series H50 € 61,94
2) Corsair XMS3 TR3X6G1333C9 € 138,81
3) Gigabyte GA-EX58-UD3R € 164,90
4) Intel Xeon W3520 € 256,14 /
=) Intel Core i7 980X € 888,55
5) Sapphire HD5870 1GB GDDR5 PCI-E € 329,99 € 329,99

Totaalprijs: € 951,78 / € 1584,19

Klein verklarinkje:
1) Goed setje om de boel vrij koel mee te houden, bijna onmogelijk kapot te krijgen.
2) 6GB om zat data in kwijt te kunnen, ook is het nog een eindje verder te poken.
3) Goed moederbord voor weinig (nou ja, weinig) centen. Ook wel op te voeren.
4) 45nm quadcore met Hyperthreading dus 4 echte en 4 virtuele cores. Klokt vaak goed op lage voltages, zodat het verbruik niet uit de hand loopt.
=) Hexacore met ZES echte cores en ZES virtuele, waarbij de stroomslurperij op 32nm even goed is als andere extreme highend 45nm quads.
5) Crunchmonster van jewelste. Need I say more?

Objective B. Geld ophalen voor een doel waarbij de pingels niet opgaan aan de nieuwe luxe bureaustoel van de locatiemanager!

Ook wil ik een hoop pingels steken in een tastbaar goed doel. Dit om degenen die investeren ook tegemoet te komen zodat ze meteen echt iets zien gebeuren. Er is dus aan materiaal voor ongeveer 2000 euro nodig (1000 euro Doel 1, 1000 euro voor Doel 2), een bedrag wat 200.000 eurocenten inhoudt. De afstand bedraagt 100 kilometer, te vergelijken met 100.000 meter. Alles bij elkaar komt de vakkundige rekenaar dan tot de conclusie dat er €0,02 / meter of €20 / kilometer nodig is om de boel te financieren. Dat valt toch best mee als je kijkt naar het formaat van de Tweakerbase?

Het is overigens logisch dat ik niet zomaar lukraak iets uit de lijst kies om het resterende geld naar over te maken, dat doen we pas zodra we inzicht hebben in de kwaliteit.

Nederlands: http://www.goededoelentest.nl/goed-doel/goede-doelen.html
Engels: http://www.charitywatch.org/toprated.html

De bovenstaande targets gaan uiteraard vergezeld van live locatiebepaling als ik onderweg ben en ook komt er een website voor achtergrondinformatie en statistiekjes wat er met de überkrachtkoe gedaan wordt, wat voor scores er behaald zijn, enzovoorts. Exacte details moet ik nog uitwerken en er moet veel, HEEL veel geregeld worden. Ook ben ik dit moment bezig te trainen om zo weer de conditie goed op peil te krijgen. Het kan zijn dat er nog iets veranderd aan de definitieve vorm van het evenement, misschien is het zelfs mogelijk om het om te toveren in een multiplemenevent (leuk woord voor Scrabble: multiple men event!). Daarom kom ik nu alvast, ruim op tijd, met de vraag:

Voel jij, ''de lezer'', al de animo in je onderbuik kriebelen om mee te helpen?

Zo ja: wat voor bedrag denk je dat je hierin zou willen steken in totaal?
Zo ja: wat voor bedrag denk je dat je hierin zou willen steken per kilometer?
Zo ja: kan je geen financieel handje toesteken, op wat voor gebied zou je dan willen helpen?
Zo nee: erg jammer maar wat voor tips heb je dan in ieder geval zodat het kan slagen?

Alvast bedankt voor je leestijd en ook je input, tot Walks! :)

Volgende: Dutch Power Walk? - 2: Feedback van jullie, welkom! 03-'10 Dutch Power Walk? - 2: Feedback van jullie, welkom!
Volgende: The Heavy goes... 03-'10 The Heavy goes...

Reacties


Door Tweakers user Roytoch, maandag 15 maart 2010 18:18

Meh? Snap ik het niet? Wil je nu een financiele bijdrage voor een monsterPC?

Edit: hoewel ik het idee achter een superdikkeubervettecruncher wel snap, vind ik niet dat je dat als idee moet opperen en vervolgens over de bureaustoel van de manager moet beginnen. Ik zou namelijk die 1500 euro beter kunnen besteden dan aan een dikke PC voor jou...

[Reactie gewijzigd op maandag 15 maart 2010 19:06]


Door Tweakers user Jejking, maandag 15 maart 2010 18:20

Volgens mij is het wel duidelijk toch? :)

Het antwoord is ja, voor een monsterCRUNCHER, samen een actie voor een ander tastbaarder goed doel.

Edit: maar wat kan een bureaustoel meer dan een ziektebestrijdende pc, laten we het dan zo maar stellen?

[Reactie gewijzigd op dinsdag 16 maart 2010 00:05]


Door Tweakers user 3DDude, maandag 15 maart 2010 18:56

Een ding wat me een beetje tegenvalt 100KM maar? lopend? das niet heel erg ver en in een dagje wel te hardlopen.
Maar dan willen we wel bewijs dat dat ook echt gebeurt is hehe ? en geen gecheat van een vriend met de auto en die 'liep jij binnen' en 90km later liep je daar weer uit?

Ik zou doneren 2 euro.
p.s. wel voor het lopen + doneren aan het goede doel dan he, niet voor je 'eigen hexacore met dikke videokaart etc..'

ik zal kijken wat ik zaterdag op de 10km loop ;)

[Reactie gewijzigd op maandag 15 maart 2010 21:28]


Door Tweakers user Blokker_1999, maandag 15 maart 2010 18:59

http://www.dodentocht.be/

neem het maar aan. 100km is slopend.

Door Tweakers user Neo_TGP, maandag 15 maart 2010 19:04

Als je het nou voor een echt goed doel zou doen... Maar voor zo iets als dit is niet echt de bedoeling lijkt me..

Door Tweakers user Powrskin, maandag 15 maart 2010 19:06

100km lopen doe ik niet zomaar en jij vast ook niet 3ddude.

Vind dat er wel 2 videokaarten in moeten trouwes :P

Door Tweakers user Silent7, maandag 15 maart 2010 19:18

Gewoon PC uitzetten, scheelt hopen vervuiling om die electriciteit elders te maken, vervuiling als fijnstof en zo die kanker veroorzaken ;)

Door Tweakers user Jejking, maandag 15 maart 2010 19:19

@3DDude, uiteraard. Waarom denk je dat het dan live te volgen is? Er zijn van die sites die GPS-based aangeven waar iemand zich bevindt, denk dat dat wel redelijk bewijs is.

@Neo_TGP: in fact zijn het twee goede doelen, 1 waaraan je blijft 'doneren' en 1 van 1x. Kan je aangeven waarom je het geen goed doel vindt?

En inderdaad, 100km doe je niet zomaar even. Daarnaast is m'n conditie ook niet geweldig maar heeft het een drieledig doel: 1. eigenwaarde vergroten door iets gepresteerd te hebben, mag altijd, 2. het goede doel 2x helpen, 3. goed en lekker bezig zijn op sportief en organisatorisch vlak voor een mooi project.

@Silent7, maarrr............ dan help je niet mee om kanker tegen te gaan en dus komt er geen oplossing voor. Cirkeltje rond ;)

[Reactie gewijzigd op maandag 15 maart 2010 19:20]


Door Tweakers user lordsnow, maandag 15 maart 2010 19:28

Oh, wacht even... je bedoeld jij gaat lopen, en wij moeten sponsoren. Ik dacht even dat je mensen zocht om mee te lopen :) Ik dacht al, zelf 100km mee gaan lopen en jou nog een PC betalen ook nog. :D

Door Tweakers user Silent7, maandag 15 maart 2010 19:52

@Silent7, maarrr............ dan help je niet mee om kanker tegen te gaan en dus komt er geen oplossing voor. Cirkeltje rond
En wat als de vervuiling nu eens de grootste oorzaak is?
Dan helpt het dus wel om gewoon een zuinige pc te hebben.

Door Tweakers user hyptonize, maandag 15 maart 2010 20:29

@Silent7, vervuiling is niet de grootste oorzaak. Sure, 't zal vast wel één van de factoren zijn. Maar er zijn zoveel factoren die het kunnen veroorzaken en er zijn factoren die veel grotere gevolgen hebben dan vervuiling. Daarnaast word steeds meer energie duurzame energie.

De moeder van mijn beste vriend is afgelopen nacht overleden aan lymfeklierkanker, dus ik zal kijken wat ik kwijt kan, Jejking. ;)

Door Tweakers user Neo_TGP, maandag 15 maart 2010 20:37

De hoeveelheid geld die jij in zo'n systeem steekt staat niet in verhouding tot wat er met dat geld gedaan zou kunnen worden als het direct naar een van de genoemde instanties gaat.. Dat is allereerst al een puntje, daarnaast, hoe hebben wij er zicht op dat je het systeem sneaky niet ergens anders voor gebruikt?

Door Tweakers user fotografie999, maandag 15 maart 2010 21:19

ik geef je 2 euro cent
als elke tweaker dat doet ben je al een heel eind lijkt me zo

Door Tweakers user d33n, maandag 15 maart 2010 22:44

Als jullie voor mij nu ook een dikke PC voor me kopen wil ik er ook wel WCG op draaien hoor!

[Reactie gewijzigd op maandag 15 maart 2010 22:44]


Door Tweakers user Jejking, maandag 15 maart 2010 23:33

@lordsnow, het is altijd gezellig als er mensen meelopen maar hee, ik moet er wel iets voor doen natuurlijk! ;)

@hypnotize: gecondoleerd zeg, veel sterkte voor zijn familie en jou ook natuurlijk. Bedankt voor je post trouwens!

@Neo_TGP: hoe wil je dat ik het bewijs? You name it! Dat wil ik best doen en dat is natuurlijk ook wel een bijkomende verplichting. Je kan het in ieder geval zien aan de daily scores die er uitgedeeld worden. Ik sta open voor suggesties maar je controlemanier moet wel realistisch blijven natuurlijk. Daarnaast, BOINC (de client) gebruikt enkel de resources die er over zijn. M'n pc is best veel idle dus dan staat hij 100% te stampen voor WCG. GPU-gebied idem (al moet ik dan wel handmatig de client starten en pauzeren maar dat heb ik ervoor over).

Overigens ben ik het niet met je eens, de output van een computer is zeer zeker wat waard omdat je onderzoeksdata verwerkt. Denk je eens in dat je supercomputers ontlast en daarnaast nog een waardevolle toevoeging doet aan de strijd tegen ziekte X!

@ fotografie999, staat genoteerd :P

[Reactie gewijzigd op maandag 15 maart 2010 23:34]


Door Tweakers user Jejking, maandag 15 maart 2010 23:47

Ik heb even de titel gewijzigd, aangezien er twijfels bestaan over mijn intenties en waarom ik dit wil doen. Hierbij benadruk ik dat het om een IDEE gaat.

Door Tweakers user Chandd!, dinsdag 16 maart 2010 09:11

En ondertussen heb je die computer ook thuis staan voor eigen gebruik? :P
(ja ik weet het is een idee xD)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 16 maart 2010 09:11]


Reageren is niet meer mogelijk