Spannend zo'n overspanningsbeveiliging

Door Jejking op dinsdag 2 september 2014 10:31 - Reacties (20)
Categorie: Totaal Tech, Views: 17.168

Sinds een jaartje zit ik op mijn kamer met geaarde stopcontacten met een overspanningsbeveiligde stekkerdoos (OS). Die had ik gekocht nadat ik na begon te denken over de beveiliging van de computer met een lokale backup, wat zou er gebeuren bij stroompieken? Dat risico liep ik toch maar liever niet!

http://www.gigaspc.be/Foto's/Belkin%20spanningsbeveiliger%204.jpg

Na een jaar heb ik nog nergens last van gehad, alleen kom ik nu stekkers tekort en wil gaan uitbreiden. Toen ben ik echt het nut uit gaan zoeken en kom bij enkele ervaringen en conclusies uit, helaas voorzien van weinig onderbouwing.

- OS is onzin, alleen een echte installatie (liefst in je meterkast) helpt bij filteren van alle soorten pieken.
- OS moet je sowieso niet aansluiten op een ongeaard stopcontact!
- Een geaard stopcontact beveiligt je sowieso niet tegen overspanning.

Kloppen alle stellingen hierboven en hoe denken andere Tweakers over het onderwerp en de aanpak? Of kan je net zo goed een normale stekkerdoos halen en de boel de boel laten?

Poll: Overspanningsbeveiliging met stekkerdozen...
Nein, het heeft geen zin.
No-brainer, doen natuurlijk!
Tussenstand:
http://poll.dezeserver.nl/results.cgi?pid=391972&layout=1&sort=prc
Ook een poll maken? Klik hier

Reaguursnelheid omlaag

Door Jejking op zaterdag 18 juni 2011 20:02 - Reacties (14)
Categorie: Totaal Tech, Views: 3.408

Niet iedereen heeft 'n Batak Pro in huis. Een wŠt, zei u? Een Batak Pro, je weet wel:It costs 6.000 dollars to play this game for 60 seconds....
/Heavy voice.

Ondanks dat het niet honderd procent random is, wordt het door sporters gebruikt om het reactievermogen aan te scherpen. Reflexen omhoog, reactietijden omlaag.

Echter, dat moet beter kunnen. Liefst gratis uiteraard, gierige Hollandert dat ik ben! De enorme hoeveelheid Flash-spelletjes waarbij je zo snel mogelijk op de muis moet raggen zodra de bal van kleur verschiet, is echter natuurlijk waardeloos. Als ik iets doe, dan wel in ťťn keer goed. Niet zo, in afwachting van beweging en enkel anticipatie daarop. In feite domweg een cheat. Sommige spellen hebben in ieder geval dan nog een beveiliging dat je de muisknop niet ingedrukt kan houden zodat je enkel hoeft los te laten voor snellere tijden.

Pro:
+ gratis

Con:
- cheatgevoelig
- boring
- geen echte training


Still, not gonna cut it... Dan heb je volgens enkele films nog de freaks die trainen met een old fashioned mouse trap. Zodra hij dichtklapt, reageren omdat je er anders niet al te best vanaf komt. Diervriendelijke vernietiger? Mwa. Mensvriendelijk trainingsapparaat? No!

Pro:
+ goedkoop

Con:
- geen echte training
- potentieel gevaarlijk


Next. Je kan altijd nog trainen zoals Nico Rosberg:Een bal gaat van achter je tegen de muur waar jij voorstaat, je moet hem zo snel mogelijk opvangen als hij terugkaatst. Problem? Absoluut, dit kan je alleen met z'n tweeŽn doen.

Pro:
+ echte training
+ gratis, op de tennisbal na

Con:
- twee man vereist


Ook niet echt, zeker niet als je alleen thuis bent. Een combinatie is vrij simpel van bovenstaande ingrediŽnten. Het beste: een programma waarbij op een touch-toetsenbord zo snel mogelijk oplichtende knoppen ingedrukt moet worden. Inclusief tijdmeting, een geheugenfunctie voor je persoonlijke records uit een serie van 5/10/15/etc. Per definitie, hoe moeilijk is dit om te maken/programmeren? Zijn er nog alternatieven?

[Tech Verslag] Op bezoek bij ome Intel: veiligheid boven alles.

Door Jejking op woensdag 30 maart 2011 09:32 - Reacties (11)
Categorie: Totaal Tech, Views: 3.466

Op bezoek bij ome Intel: veiligheid boven alles.

Intro: attentie medegeeks! Genoeg met stigma’s gesmeten, ik vond in de diepe krochten van mijn duistere archieven nog een stukje terug wat ik onlangs had geschreven over de fantastische avonturen van Jejking bij ome Intel’s distributiecentrum voor de Intel IT Galaxy Nederland. Met een kleine sidenote dat uit respect voor de veiligheidsoverwegingen van de fabrikant ik besloten heb om de namen uit het stuk te laten. Uiteraard mag ik jullie dit niet onthouden dus in het kader van beter laat dan nooit, daar gaat ‘ie dan!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Op een warme maandagmiddag halverwege november (factcheckers, kom er maar in) staat opeens bij de Actieve Topics op Tweakers.net een aankondiging: Intel opent gratis en voor niets zijn deuren! Een unieke kans voor een uitverkoren gezelschap op een ultiem kijkje achter de schermen... het is haast te mooi om waar te zijn. Dat is het dus niet, al moeten alle heren kandidaten wel een motivatie aanleveren. Met een journalistieke overdosis nieuwsgierigheid is het betoog al snel klaar en een maand later is het dan zover: op naar Schiphol-Rijk.


- Intel ziet ze vliegen

Schiphol-Rijk? Jawel. Volledig tegen de verwachting in zit het Intel-centrum niet in het Rotterdamse havengebied maar vlakbij de vliegvelden. Alle karrenvrachten met Intel-producten komen aan op Schiphol en vertrekken met kuddes vrachtwagens tegelijk richting Rijk. Een tactische locatie is het absoluut met het oog op de veiligheid. Ondanks dat het gebouw onmogelijk over het hoofd te zien is, blijkt wel dat de bouwers hun best hebben gedaan om de aanwezigheid van Intel in Nederland niet te benadrukken.

http://tweakers.net/ext/f/gK98IrUAkW8d76RBDZDV9yOr/full.png?nohitcount=1
Bron: Tweakers.net

Het zit uitstekend verstopt tussen alle andere technische bedrijven op een goed bereikbare plaats. Sterker nog, met enige regelmaat hoor en zie je vrachtvliegtuigen in de buurt rondzwerven op zoek naar de juiste toegangsweg tot ’s Neerlands grootste luchthaven. Het heeft veel weg van adelaars die boven hun nest cirkelen, zo dicht zit je dus op de actie.

Als je de ingang eenmaal gevonden hebt, is het de truuk om binnen te komen en te blijven. Gelukkig volstaat het codewoord ‘Tweakers’ en na het nodige papierwerk en een speciale gepaste set schoenen is het op naar de eerste verdieping. Statistici vallen meteen met hun neus in de boter, enkele medewerkers gooien het belangstellende publiek dood met cijfers over de geschiedenis van dit warehouse, Intel en het groene beleid van de blauwgekleurde CPU-fabrikant. Per week komt er een enorme hoeveelheid materiaal binnen: CPU’s, moederborden, serverborden, modems, SSD’s enzovoorts... Voor de beeldvorming: de medewerkers verwerken ongeveer de inhoud van twee volledig afgeladen Boeing 747’s per 7 dagen. “Wow, veel.” Zeker als je je bedenkt dat dit centrum verantwoordelijk is voor de distributie van Intel-producten naar ongeveer 50 klanten met een kleine 1000 vestigingen in Europa, Afrika en Midden-Oosten. In kilo’s is een benadering van boven de 200.000 kilogram niet eens zo’n gek idee. Een leuk detail: uit deze torenhoge onderdelenberg filtert men zo’n 30.000 kilo aan afval dat volgens Intel zelf voor 90% wordt gerecycled. Duurzame Tweakers, u mag nu opgelucht ademhalen.

Het gehele verslag inclusief beeldmateriaal en de volgende drie onderwerpen:

- Veilig de vloer op.
- Schade, alles ist vorbei.
- The Chronicles of Intel

Kan je vinden door op deze regel te klikken. Veel leesplezier!

Laat gerust je feedback achter, ik ben benieuwd naar jullie meningen over dit verslag, Intel en aanverwante subjecten! Op een schaal van 1 tot 5 sterren kan je het beoordelen!

http://codecaster.nl/got/rmb/star1.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star2.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star3.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star4.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star5.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/stats.gif

Hartslag Gezocht

Door Jejking op donderdag 3 februari 2011 23:37 - Reacties (20)
Categorie: Totaal Tech, Views: 4.003

Ik weet dat er opensource archieven zijn met allerlei geluidsfragmenten. Nu ben ik op zoek naar een kloppend hart. Bij mij valt er weinig te vinden naast dat stuk steen helaas :+

Zonder dollen... de stukjes sound die ik aantref, er zijn wel heartbeats te vinden maar het klinkt allemaal zo magertjes. Dof. Ver weg. Niet zwaar. Ik zoek een slag met een redelijke/flinke hoeveelheid bas erin zodat het haast lijkt alsof je er vlak naast staat. Ook heb ik al het e.e.a. aan bekende series doorgespit maar zuivere fragmenten (lees: zonder background noise) zijn onvindbaar. Wie weet waar ik een sample van 'mijn' fragment kan vinden, referring back to open source? Het is niet voor commercieel gebruik. Da's puur een rechtenkwestie en hier niet van toepassing. Het is voor een hobbyproject van een goede vriend van me, volgens mij zien we allebei iets over het hoofd.

Edit: even een uitbreiding.

.wmv... oldskool, oldfashioned of gewoon dood?

Door Jejking op zaterdag 29 januari 2011 23:34 - Reacties (13)
Categorie: Totaal Tech, Views: 3.193

Ik zit hier met een aantal videobestanden die nog hip waren in de tijd dat een AMD Athlon 64 nog de shit was en Prins Claus niet dood. Ooit heb ik ze op een DVD gezet om er later nog iets mee te doen en de laatste keer dat ik ze heb bekeken, werkte alles nog perfect. Met Windows Media Player en en MP Classic heb ik nooit problemen gehad.

De jaren verstrijken, ome Jejking wordt ouder, wijzer en grijzer en de DVD's verstoffen in een hoekje. Voor een winterschoonmaak komen ze weer boven water en met een hoop files gaat het goed maar voornamelijk .wmv-files en sommige MPEG's is het knudde met een rietje.

In eerste instantie dacht ik dat de tand des tijds toe had geslagen op de DVDs. Met Unstoppable Copier heb ik de integriteit van alles gecheckt en dat is 100% dus daar zijn geen problemen. Het komt er botweg op neer dat geen enkel programma het kan afspelen. VideoLAN, VirtualDub, Media Player Classic (met het K-Lite Codec Pack 6.82), Windows Media Player... niets maar dan ook niťts werkt. Overigens viel het me wel op dat met het afspelen van de files die wel werkten, het soms ook met haperen en schokken ging met MPC. WMP had er dan weer ZERO moeite mee. Verbazingwekkend, die codecwereld.

Een voorbeeldje vind je trouwens hier. Wie heeft er de winnende tip om alles weer aan het werk te krijgen? Die heeft dan ook meteen een aardige tribute bij om naar te kijken ;)