Plannen maken... omdat het kan!

Dia's, van verleden naar heden

Door Jejking op woensdag 30 december 2015 17:57 - Reacties (13)
Categorie: InitiŽle Initiatieven, Views: 3.631

Ach, wat is het mooi om oude dia's terug te zien, met foto's van kleine Jejking en z'n pa en ma :Y) Erg leuk zo'n throwback sunday! Er is alleen een probleem, projectoren hebben niet het eeuwige leven en ook vader Jejking wil met de tijd mee. Al die dia's mogen dus naar de sloop.. nadat ze veilig gebackupt zijn natuurlijk. Dat wordt nog wat, met zo'n 1600 stuks.

Maar wat kan je dan allemaal? Uiteraard is gezin Jejking kostenbewust bezig en probeert die zo laag mogelijk te houden, en zoonlief mocht op onderzoek uit wat er allemaal mogelijk is. Onze eigen ideeŽn bleven voorlopig bij scannen met een oude gewone scanner en foto's maken vanaf doek leverden respectievelijk heel blurry en vervormde foto's op en veel hoofdpijn. Dan is nu de vraag: wat is wijsheid? Oude topics op Tweakers zijn echt van minimaal 2012 en daarmee aardig verouderd, omdat ook het scannerlandschap flink veranderd is.

De ideeŽn:
 • Je hebt scanverhuurbedrijven op Marktplaats die wat oudere scanners aanbieden voor 20 euro per dag........ minimaal een week. Plus eerste inleg. Prijskaartje: 160 euro.
 • Je kan een iets goedkopere scanner halen. Bijvoorbeeld van ION, de ION Audio Film2SD scanner. Kosten: ~80 euro. Maarrrrrrrr, goedkoop is duurkoop blijkt uit testen. Het klinkt leuk maar de kwaliteit laat wel te wensen over. Geen stabiele factor.
 • Zelf schieten van de dia's door middel van een dSLR die gericht staat direct op de projectorlens. Lijkt me de meest haalbare optie voor zo goed mogelijke kwaliteit, heb een goede camera die ik hier wel voor in kan zetten. Kosten: veel boterhammetjes met pindakaas.
Mijn vraag aan jullie: wie heeft waar ervaring mee? Zijn er nog alternatieven die ik over het hoofd zie? Fijne jaarwisseling en werkende vanuit de winnende tip komt er een foto op Tweakers van Jejking Junior :) #pinkypromise

Kadootje voor alle Tweakers!

Door Jejking op dinsdag 6 december 2011 15:02 - Reacties (62)
Categorie: InitiŽle Initiatieven, Views: 9.607

Dag lieve Tweakers, terug van nooit weggeweest O+

De Goedheiligman is net weer terug opgehoepeld naar Spanje, toch wil ik de Sinterklaas-sfeer er nog heeeel eventjes inhouden want ik denk dat ik een leuke verrassing voor jullie heb!

De Surprise

Een tijd geleden heb ik een folder aangemaakt met het welbekende Dropbox, een verzameling van allerlei soorten freeware voor de PC. Je kan het zo gek niet bedenken of het staat er wel tussen. Bijvoorbeeld:
 • antivirus en -malware
 • browsers
 • distributed project computing-software
 • verschillende recoverytools
 • freeware converters
 • video- en audiospelers
 • read- en tweakmeuk voor veel pc-componenten
 • benchmarks en stresstesting-apps
 • Windows-gadgets
 • En meer!
Het leuke is dat ik de Box ook regelmatig bijhoud en voorzie van de laatste updates zodat je altijd meteen met de nieuwste versies aan de slag kan. Het enige wat op dit moment nog mist, voor de slimmeriken die nu 'drivers' willen gaan roepen, ssssh ;) De crux: ik heb op het moment simpelweg niet genoeg ruimte om daar een compartiment voor te maken met de meestvoorkomende drivers (1). Videokaartstuurprogramma's zijn bijvoorbeeld al 100+MB per stuk!

Nou wil ik de Box openstellen voor jullie zodat iedereen er z'n voordeel bij heeft. De Box kan je hier bezoeken en gebruiken wat je nodig hebt!

Het verzoek
Als je me een handje wilt helpen om de Box compleet te krijgen, graag! Zie (1). Daarvoor heb ik extra ruimte nodig. 93% is nou eenmaal behoorlijk vol. Hier kan je je registreren voor je eigen gratis online opslag (2GB standaard). Elke 250MB per lid extra zou geweldig zijn om het werk af te maken waar ik mede voor jullie aan begonnen ben! _/-\o_ O+

Ik hoop jullie Tweakers echt geholpen te hebben hiermee :) Mocht je vragen, opmerkingen, aanbevelingen, complimenten of klachten hebben, dan hoor ik het graag in de ruimte hieronder. Enjoy!

Help, de Vierdaagse komt er te snel aan! - Deel 2

Door Jejking op donderdag 7 juli 2011 00:46 - Reacties (27)
Categorie: InitiŽle Initiatieven, Views: 5.855

Nou, met een voorbereiding die niet je van het is ben ik aan de Grebbetocht begonnen. De dertig kilometer. Vijftien kilometer is voor mietjes en zet geen zoden aan de dijk, dacht ik nog :)

Vanaf 08.00u mocht iedereen van start. Mijn plan was in eerste instantie om per bus om 0830u naar Rhenen te hobbelen en van daar af te gaan lopen naar Veenendaal en terug. Zogezegd, zo gedaan, al sliep ik kut komma kut (5.5 uur?) en miste ik de bus door een heerlijk kansloze attitude van de vrouwelijke chauffeur. Plus dat het onduidelijk was waar het startpunt lag. Al met al, uiteindelijk vertrok ik om 10.15 uur (uiterste tijd 10.30 of 11.00) met in de hand een onduidelijk kaartje dat volgekalkt stond met megakorte beschrijvingen waar iedereen heen en langs moest. Nodeloos te zeggen dat met paarse kleine pijltjes het soms lastig te vinden was waardoor ik een km kan rekenen voor omlopen.

Het ging lekker, ik liep na het eerste half uur mee met een ervaren wandelaar van 55 ofzo (ging voor de negende keer de Vierdaagse doen) en hield hem goed bij. 6km/u ofzo voor een uur of anderhalf. En dat was fout nummer 1. Hardlopers zijn doodlopers :F Na het eerste checkpoint, waarvoor hij iets afstand van mij had genomen, begon hij heel langzaam weg te lopen. Met het tweede stempelpunt had hij langer rust dan ik dus kon ik aanknopen en vanaf dat moment werd hij steeds sneller klein. Na nog een uur was hij compleet uit beeld. Ik hobbelde nog mee met de rest en had wat achterstand goedgemaakt.

Vlak voordat ik Veenendaal binnenliep en me deaudergerde aan m'n kaart, kreeg ik 1 steek in m'n linkervoet. Kilometer 14 of 15. Het trok weg, ik nam pauze (waar onze meeloper al twintig minuten van de zon zat te genieten). Ging weer op pad en na een paar kilometer was het weer raak, vanaf dat moment ging het van kwaad tot erger. Met nog 9 km te gaan kwam ik iemand tegen van bij de start, hij begon een tien minuten later aan de loop dan ik. We zijn met elkaar opgetrokken en z'n vele getetter (a la Ellis "Did I ever tell you about my buddy Keith and I" @ Left4Dead 2) hielp wel...

http://images.wikia.com/left4dead/images/a/a6/Ellis_photo.png

Om de aandacht van m'n azijnpissende voet af te leiden. Het ding schreeuwde moord en brand en elke paar kilometers heb ik m'n voetstand veranderd bij 't lopen om elk plekje goed te gebruiken en dichter bij de finish te komen. De pijn was het best te omschrijven als een volledig beursgeslagen voetbot aan de linkerkant van 't middelpunt. Los erop drukken, no problemo op elk gewenst moment maar er gewicht opzetten en volledig doorrollen deed ver*********** veel pijn. Tot overmaat van ramp had een of andere malloot besloten dat het grappig zou zijn om te kloten met de bordjes. Nodeloos te zeggen dat we verdwaalden en daardoor een km of drie extra af hebben moeten leggen. Overwinningen op jezelf doe ik niet vaak aan maar dit was buitencategorie, erg vet!

We kwamen dus wel te laat binnen, rond 17.30 uur terwijl de Eindtijd al om 17u van start ging. Op zo'n 34km is 't geen slechte tijd geweest. Toch waren de badges nog aanwezig, dus ik presenteer u met trots:

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/268159_224628067571875_100000740496043_736289_7305343_n.jpg

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/267655_224627974238551_100000740496043_736286_3634141_n.jpg

_O_ Wat een ervaring.

Terug naar de praktische kant vh verhaal... Met een vage rugzak vol voelde ik me niet prettig en het ding kan nog iets lichter. Sportjack ipv zware zomerjas, dat soort dingen. Liefst hou ik m'n rug echt open want het wordt gewoon vies klef als er iets constant m'n rug van frisse lucht afdekt. En ik moet iets beter naar m'n voeding kijken, lopen op M&M's nodigt niet echt uit tot afwisseling en vaart heb ik gemerkt. Ondanks dat het lekker loopt, alleen daarop gaat het bijna niet.

Die avond kwam ik dus relatief gesloopt thuis. Relatief, omdat m'n benen zich gewoon heel erg goed gehouden hebben onder het hele avontuur! Wel iets last van m'n heupen en linkerkuit maar dat had vooral te maken met de semi-gehandicapte houding waarin ik moest lopen om door te gaan. Een dag later was alles nog steeds okee, spierpijn etc was niet aan de orde. Opgeven is gewoon niet m'n ding, zoals je merkt :)

Tot zover het positieve nieuws, nu terug naar m'n training want voor die voet ben ik voor de zekerheid nog even naar de dokter geweest. Zoals verwacht: oververmoeidheid/overbelasting, dus daar moet aan gewerkt worden. Deels gebeurt dat vrijdag met een afspraak bij een podoloog om te kijken naar m'n schoenen. Ze zaten goed maar wat hierboven is beschreven is ook een keer eerder gebeurd, alleen dan met uitgelopen New Balance-schoenen en rechtervoet. Toen was het nog af te schuiven op, maar nu niet meer. Eens zien wat er dan over gezegd wordt.

Lopen, rechts is perfect en links begint weer beter te gaan. Die avond ben ik nog naar een film geweest en heb moeten haasten op die brakke voet, geen goed plan. Zoveel mogelijk de fiets gebruikt om in beweging te blijven, eerste dagen waren h***. Nu ben ik weer op het punt dat ik vrij goed kan lopen maar voetjelief is nog relatief snel geprikkeld. Ik heb echter gemerkt dat wandelbelasting heel anders is dan fietsbelasting en daarom fiets ik nu ook zeer regelmatig langere afstanden, gister nog 30km even snel. Als alternatieve training tot ik weer goed kan lopen, veel kms maken. Wat vinden jullie? Surrogaatje misschien maar wel een goede, lijkt me! Ik hoor graag jullie mening :)

Qua voeding gaat het absoluut beter moet ik zeggen, iets meer ritme mag nog wel. Maar dat zijn de details.

Help, de Vierdaagse komt er te snel aan!

Door Jejking op donderdag 30 juni 2011 22:15 - Reacties (15)
Categorie: InitiŽle Initiatieven, Views: 6.315

Zoals in enkele topics op het forum al naar voren gekomen is, ben ik van plan de Vierdaagse te gaan lopen en wel de 50km. Het is de eerste keer en zeker nog niet mijn laatste. Voor alle smartasses onder ons, deze afstand was geen keuze. Voor m'n leeftijdscategorie was 't domweg verplicht. Ik geloofde het eerst ook niet, trouwens.

Vol goede moed begonnen aan de training en in mum van tijd, enkele weken, zat ik op de 30km. Ging allemaal goed, op 't feit na dat ik nieuwe schoenen moest halen. Zit allemaal best goed die Lowa's en echte wandelsokken gaan ook lekker... behalve m'n training. Het is ingekakt en grotendeels is dat m'n eigen schuld geweest.

4D begint over 19 dagen en zojuist is tot overmaat van ramp m'n crosstrainer uitgevallen. Nu heb ik dus echt geen referentiekader meer hoe hard en hoeveel ik loop. Tuurlijk, rekenen kan en snelheid nameten op gevoel is ook mogelijk maar heel handig gaat het niet. Ik ga er stiekem vanuit dat het weer weer opnieuw goed wordt en ik ben dan ook blij dat ik veel aan hitte gewend ben. Zweten doe ik als een otter maar opgeven doe ik niet en das prettig, op 't feit na dat ik me lichtelijk klem zuip . Tot zover het goede nieuws, er zijn nog een kleine 3 weken te gaan om klaar te geraken. Maak er maar 2.5 van, een paar rustdagen inlassen is geen slecht idee. Vandaag in ieder geval 20 gedaan en dat ging best lekker. Zaterdag is er een loop hier in de buurt van 30km, een vrij leuke lijkt me en een uitermate goede benchmark om te zien waar ik nu echt sta. Mee eens?

Ik ben bereid om m'n stinkende best te doen en als het 3 rauwe eieren per dag vereist om 4x50km te doen, so be it ende bring it! Mijn vragen zijn als volgt: om de Vierdaagse uit te lopen, hoeveel is het in de komende tijd de bedoeling om dagen achter elkaar te kunnen doen? Voor de 100km zeggen ze bv 2 dagen x 70 km. Welke dagen moet ik lopen, van 1 rustdag uitgaande tussen 't lopen in, hoe lang, hoeveel het tempo en aantal km's per keer opvoeren? Hoe zit dat hierbij, dit zou ik graag willen weten!

De gebruikelijke tips ken ik al, voor 't afplakken van voeten en meenemen aan voedsel en liquids onderweg. Natuurlijk ga ik zo licht mogelijk, daar weet ik ook nog wel het eea op.

Daarnaast moet ik wel zeggen dat mijn gemiddelde wandeltempo voor de langere afstanden redelijk snor zit, 6-6.5km/u. Ook herinner ik me vaag een regel die (iirc) stelde dat als je je tempo 4% omlaag gooit, je de helft van de afstand erbij krijgt. Wie weet wat ik bedoel? Mijn intentie is duidelijk, ik wil mijn eerste Vierdaagse niet alleen meedoen maar ook volledig uitlopen. Whatever it takes.

Groeten vanaf een semi-kapotte crosstrainert ;)

Jejking :w

Dutch Power Walk! - 3: De stal

Door Jejking op vrijdag 13 mei 2011 13:37 - Reacties (6)
Categorie: InitiŽle Initiatieven, Views: 2.995

Als intro wil ik graag even verwijzen naar de voorgaande blogs, om een idee te krijgen wat hier speelt.

Jejking: Dutch Power Walk? - 2: Feedback van jullie, welkom!
Jejking: Dutch Power Walk? - 1: Het idee


_________________________________________________________________________________

In het kort samengevat: ik wil 100km lopen binnen 24 uur en daarmee geld ophalen voor een DPC-PC (Tweakers.net Wenslijst-URL). Een monster van een koe die zijn weerga niet kent, waar perfect mee te crunchen is! Naar mijn mening is dit al een zťťr goed gebalanceerde set gezien de relatief lage aanschafkosten versus hoge output versus een relatief laag stroomverbruik. Commentaar is altijd welkom natuurlijk, mochten jullie nog verbeterpunten zien!

http://tweakers.net/ext/f/CgpeQZGng7BdXKuhTup5VoFE/full.jpg

Anyhoo, dit is mijn eigen ludieke manier om iets extra's terug te geven aan alle onderzoekers die zich bezighouden met wereldwijde research-dilemma's. Dat is gewoon hoe ik ben :)
_________________________________________________________________________________

Het grote struikelblok van de vorige keer (lees hiervoor de reacties op Deel 1), daar heb ik van geleerd. De PC komt niet bij mij thuis te staan vanwege een conflict of interests. Daarnaast is het voor een student per definitie lastig om de stroomrekening te voldoen, ook al woon ik all-in... er zijn uiteraard grenzen ;) Daarnaast zweet mijn eigen werkpaard al genoeg peentjes elke dag voor het goede doel voor zo'n 250w per uur.

Een kleine note: binnen een maand krijg ik door een zeer drukke studie mijn voorbereiding zťťr waarschijnlijk niet rond om 100km non-stop te lopen, anders was het uiteraard gaaf geweest om mee te doen aan Trailwalker 2011. De suggestie is al besproken! In: Jejking: Take this to heart: training voor 100km, FYI.

Helaas zit m'n planning behoorlijk vol, gezien alle opleidingsperikelen en ook de training voor mijn allereerste Vierdaagse. Op m'n onlangs aangeschafte, lieve Lowa's, ze zijn erg goed! O+ Die 100km trekken ze wel, alleen zijn m'n voeten nu de zwakste schakel. Das wird lang laufen :P

http://lowahikingboots.net/wp-content/uploads/2010/02/Lowa-Renegade-GTX-Mid1-300x225.jpg

Die Nijmeegse wandeltocht wordt sowieso al een avontuur, daarom wil ik ook niet teveel hooi op mijn vork nemen. Dat begrijpen jullie uiteraard wel.

GrŠŠg zie ik dat deze blog niet wordt gebruikt om gal te spuien over het nut van projecten als World Community Grid of Folding@Home. Ik weet 100% zeker dat dit goed zit, online zijn er ook genoeg bewijzen te vinden in de vorm van papers en artikelen! Daarom is dat imho geen onderwerp van discussie hier.

Het doel van deze blog: een onderdak vinden voor deze krachtkoe, wat betreft de sponsoring heb ik genoeg vertrouwen in mijn eigen kunnen om dit rond te krijgen ;) De eisen voor een droge stal zijn:
 • - een veilige, inbraakvrije omgeving.
 • - een permanente internetverbinding voor de aanvoer van *een shitload* WU's.
 • - stroom. Uiteraard wel gewenst, 24/7. Duh, logica 8)7
 • - fervente aanhang van het DPC-anisme.
 • - koeling. Het doet de stabiliteit uiteraard geen goed als de computer in een sauna staat.
Een plek in een serverpark voldoet in principe aan de beschrijving, zat ik zo te denken. Wie o wie heeft een mening en/of ideeŽn? Jullie zijn nu al een geweldig publiek! Peace out, home cow }:O }:O }:O