Tweakblogs onder de maat

Door Jejking op donderdag 21 oktober 2010 15:28 - Reacties (5)
Categorie: Bespreek de Preek, Views: 3.558

Tweakblogs onder de maat
Het gezwam op Tweakblogs hangt me de keel uit en ik ben niet de enige. Jaja, zie hier het understatement van 2010. Wat er aan massaal kansloze regeltjes tekst staat, is niet normaal meer. "Ja, lees het dan niet.", dat is geen argument meer omdat het de leukere blogs wegdrukt in de rankings. Sterker nog, het weerhoudt een aantal tweakers van posten. Waar is Coltrui bijvoorbeeld?

Ook werken niet-levensvatbare blogs agressie en dito reacties a la Fok in de hand, zo niet flames en trolls. Ik stem voor een aanpak van dit gerommel met iets als:

- Rate my blog (CodeCaster heeft er een mooi stukje code voor). Zak je in de ratings, dan is je blog minder zichtbaar.
- Blogs, sorteren op datum/populariteit/ABC.
- Ignore poster-knop.
Graag zie ik jullie mening, ideeŽn en argumentatie tegemoet in dit topic. Om backup te krijgen voor een onderwerp waar zowel wij Tweakers als Tweakers.net zelf beter van worden, is het imho absoluut noodzakelijk om als ťťn man onze stem te verheffen.

Hmm, revolutionair sfeertje hier opeens :P Maar serieus, post er als ook jij een klacht te melden hebt want om eerlijk te zijn is het gedrag van een hoop Tweakers binnen TB om te janken en ik heb het echt niet alleen over de afgelopen paar dagen. Alvast bedankt!

Eternal elements

Door Jejking op dinsdag 6 juli 2010 00:47 - Reacties (11)
Categorie: Bespreek de Preek, Views: 3.857

De invloed van muziek wordt vaak genoemd maar ook even vaak schromelijk overdreven. Er zijn nogal wat vooroordelen over 'wereldse muziek' die zou aanzetten tot haat, geweld, seks, drugs en natuurlijk niet te vergeten rock and roll.

Daar gaat het vandaag allemaal niet om, ik wilde iets anders benoemen en dat ligt op het gebied van trance. Wat kan je op die muziek soms HEERLIJK zweven en wegdrijven. Drugs are bad, dat ook. Het gaat ondergetekende meer om het 'eternal element' wat er in sommige nummers zit. Van die tracks waarvan je het way cool vindt om het de komende vijftig jaar non-stop te horen terwijl je opgesloten zit in een isoleercel met een stereoinstallatie waarvan de repeat- en stroomknop niet uit te zetten zijn. En na je straf bij de uittocht de bewaker tegen de grond werken en doodleuk weer je oude verblijf in lopen en de sleutel onder de deur door te schuiven, waarna je weer verder geniet. You know... dŠt soort muziek.

Mijn voorbeeldje en directe aanleiding van schrijven:Dit is er zo een, super tot en met _O_ ... Hebben jullie er nog meer? Commentaar hieronder!

F1 - What happens next?

Door Jejking op dinsdag 23 februari 2010 15:17 - Reacties (22)
Categorie: Bespreek de Preek, Views: 3.564

Even een casus: stel... je bent Formule 1-coureur. In de laatste wedstrijd van het seizoen, Abu Dhabi, staat je directe concurrent (mr X) op het punt om kampioen te worden. Daarvoor moet hij in de top 4 zien te finishen, plaats 5 is niet genoeg. Jijzelf moet minimaal op het podium komen, anders valt de droom in duigen.

Tijdens de wedstrijd lig je na de laatste pitstops derde en je loopt langzaam maar zeker in op plaats 1 en 2. Hoe meer punten jij meeneemt, hoe groter de kans dat mr X geen kampioen wordt. Iemand achter je rijdt op P4 en hij is nog net iets sneller dan jij. Mr X ligt vijfde op een flink stuk achter jou en hij is niet sneller op dat moment. Laten we zeggen... het gat is ongeveer 30 seconden.

Je lijkt dus op rozen te zitten maar plots... met nog 15 ronden te gaan, krijgt nummer 4 problemen met het benzineverbruik. Over de teamradio hoort jouw team dat hij een rondje te weinig brandstof bij zich heeft dus hij moet eerder op gaan schakelen en meer trucjes om benzine te sparen, maar z'n tijden gaan hard onderuit en mr X begint dan in te lopen.

De vraag... what happens next en wat kan jij eventueel doen (binnen de regels, dus kom niet met ''ik wacht Mr X op en rijd hem op Schumacheriaanse wijze het hiernamaals in'') om je WK te redden?

...........................................................................................................................................................................................

Laat even je mening weten over mijn blog op een schaal van 1 tot 5 sterren en als je er behoefte aan hebt, dan geef je wat feedback. Het is altijd welkom, er is genoeg ruimte hieronder :)

http://codecaster.nl/got/rmb/star1.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star2.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star3.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star4.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star5.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/stats.gif

Stem maar raak!

Door Jejking op vrijdag 19 februari 2010 00:36 - Reacties (10)
Categorie: Bespreek de Preek, Views: 3.013

Nee, geen weblogje over alle vermeende voor- en nadelen van verschillende partijen. Not yet, at least.

Mijn vraag is: ik heb enkele stukken proza online gezet maar ik ben pas aan het begin van de avond achter de Rate My Blog-feature gekomen (dank je CodeCaster!), willen jullie zo lief zijn om alsnog even te oordelen en als je er behoefte aan hebt ook een onderbouwd woordje kritiek toevoegen?

De linker linkjes:

Jejking: Stralen in de nacht
Jejking: Stilte in de ruimte

De rechter linkjes:

Die zijn er niet. Gegroet allen die slapen gaan. Tabee :)